Internationale coalitie zet schouders onder trolley 2.0

Internationale coalitie zet schouders onder trolley 2.0

Een coalitie van tien partijen uit de regio Gelderland en Nordrhein-Westfalen, werken samen aan een project, dat op termijn moet leiden tot een volledige Trolley 2.0-bussenvloot in Arnhem.

Binnen het project (‘E-bus 2020-In Motion Charging’) worden twee trolley 2.0 bussen ontwikkeld en ingezet in Arnhem. Deze Trolley 2.0 bussen kunnen minimaal 10 km zonder bovenleiding rijden. Het opladen van de accu’s vindt plaats tijdens het rijden onder de bovenleiding. De techniek zal ge├»ntegreerd worden in twee nieuwe HESS-trolleybussen die door Hermes besteld gaan worden.
Smart Grid
In het project wordt ook een systeem ontwikkeld en gerealiseerd om remenergie van trolleybussen op te slaan in ondergrondse accu’s. Vanuit deze accu’s kunnen elektrische voertuigen van bewoners en bedrijven worden opgeladen. Op deze manier ontstaat een extra toepassing van het trolleybovenleidingnetwerk in de stad. Op dit moment gaat de energie die vrij komt bij het remmen verloren.

Lees meer op de site van de gemeente Arnhem
Tags assigned to this article:
Gemeente ArnhemTrolley

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.