Imam Nureddin neemt emotioneel afscheid van Arnhems grootste moskee

Imam Nureddin neemt emotioneel afscheid van Arnhems grootste moskee

Imam Nureddin Imamoglu heeft afgelopen vrijdag tijdens het vrijdaggebed afscheid genomen van Arnhem als imam. Hij kondigde tijdens zijn ‘Hutbe’ (preek) aan dat dit zijn laatste vrijddaggebed was in Arnhem. ‘Dit is mijn laatste vrijdaggebed in Arnhem, ik keer weer terug naar mijn dorp’.

April 2014 eerste dag in Arnhem
Imamoglu werd in april 2014 binnengehaald als interim-imam omdat Diyanet landelijk in conflict was met het lokale bestuur. De imam in functie (Ahmet Tas) werd toen halsoverkop gestuurd naar zijn nieuwe werkplek in Soest. Diyanet verklaarde later dit gedaan te hebben omdat lokale bestuursleden zonder toestemming van Diyanet (landelijk) een ledenvergadering hadden georganiseerd.


Flamboyante imam met veel humor
Nureddin Imamoglu was een flamboyante imam en had overal wel een mening over. Hij koppelde actuele onderwerpen aan onderwerpen uit de Koran en legde dit in begrijpend ‘Nederlands’ en ‘Turks’ uit. ¬†Hij kon ook kritisch zijn richting zijn eigen gemeenschap als handelingen botsten met islamitische wetgeving. Met zijn opvallende witte baard, humor en veel Nederlandse woorden in zijn teksten zorgde hij voor binding met de achterban en met name jongeren. Hij was ook de eerste imam in Arnhem die een preek hiel met een iPad.

Imamoglu sloot zijn laatste preek in Arnhem af met de volgende woorden: ‘Ik heb mijn best gedaan om goed te functioneren. Ook hoop ik dat ik niemand heb gekwetst tijdens mijn toespraken. Ik ga terug naar mijn dorp (Ulft) en daarna terug naar Turkije. Ik hou echt van jullie allemaal en zal Arnhem zeker missen. Moge God jullie allen beschermen.’Tags assigned to this article:
Turkiyem Moskee

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.