VVD Arnhem keurt beslissing burgemeester over coffeeshops af

‘In december 2015 hebben D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren een voorstel gedaan om een einde te maken aan het huidige coffeeshop beleid. Zij willen de doelstelling om terug te gaan naar 8 coffeeshops afschaffen en meer coffeeshops over de wijken verspreiden. Zonder analyse, onderzoek en valide argumenten.’, aldus een reactie van VVD-raadslid Udo Kelderman (foto: eigen archief)

Door succesvol beleid van de afgelopen jaren zorgen coffeeshops voor relatief weinig overlast in Arnhem en is de softdrugsmarkt redelijk beheersbaar. Dit beleid is een gevolg van uitgebreid onderzoek dat in 2009 is gedaan.

Slecht onderbouwd voorstel
Coffeeshopbeleid is en blijft een gevoelig en wankel evenwicht in de stad en de wijken. Het is een onderwerp waar de bevoegdheid volledig bij de burgemeester ligt. Daarom vinden wij dat de burgemeester pal achter het beleid moet staan en alleen kan afwijken van dat beleid als dat goed onderbouwd is, met gedegen onderzoek en houdbare argumenten. Wij hebben hem daarover vaak vragen gesteld en geen duidelijke antwoorden gekregen.

De beslissing van de burgemeester om mee te gaan met een slecht onderbouwd voorstel, met alle risico’s van dien, heeft de VVD dan ook afgekeurd.

bron: Arnhem-Direct


Tags assigned to this article:
CoffeeshopsUitsterfbeleid Arnhem

3 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.