Maarten Venhoek: Communiceren doe je niet met een bekeuring

Maarten Venhoek: Communiceren doe je niet met een bekeuring

Vanaf 1 januari 2016 moet ook voor elektrische auto’s op een oplaadplek in het centrum, net als voor regulier parkeren, gewoon parkeergeld betaald moet worden. Om te voorkomen dat mensen opnieuw voor nare verrassingen komen te staan roept D66 raadslid Maarten Venhoek het college op de mensen hier duidelijk over te informeren.

Met de start van 2016 is het beleid tav betaald parkeren voor e-rijders in Arnhem veranderd. Voor die tijd konden eigenaren van e-rijders hun auto tijdens het opladen gratis parkeren in het betaald parkeren gebied. Mensen die niet op de hoogte zijn gebracht van deze wijziging lopen het risico onverwacht bekeurd te worden.


Fouten uit het verleden
Wijzigingen gaan altijd gepaard met een periode van verwarring en gewenning. Daarom is goed communiceren belangrijk. Zeker als het directe invloed heeft op de portemonnee. Dat dit goed mis kan gaan bleek wel toen per 1 januari 2015 de parkeertarieven voor straatparkeren in de avonduren omhoog gingen en in de gemeentelijke parkeergarages verlaagd werden. Venhoek: “Ondanks eerdere vragen van D66 ging het toen toch mis. Ik vrees dat de gemeente niet van haar fouten geleerd heeft.”

Communiceren doe je niet met een bekeuring
De gemeente heeft hier nog niet breed over gecommuniceerd. Wel wordt het, sinds eind vorige week, op de laadpalen met een sticker aangegeven. Ook worden er al sinds 1 januari boetes uitgeschreven. “Een vriendelijke gemeente informeert inwoners, bezoekers en bedrijven tijdig en gericht”, stelt Venhoek. “Dat doe je niet met een bekeuring onder de ruitenwisser of op de deurmat.”

Bezwaren worden coulant behandeld
In antwoord op onze vragen heeft het college aangegeven dat wie bezwaar maakt tegen een bekeuring coulant behandeld zal worden. Wie een bekeuring heeft moet helaas wel zelf actie ondernemen.Tags assigned to this article:
D66Politiek Arnhem

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.