Meerderheid gemeenteraad akkoord: ‘Coffeeshops worden verspreidt over Arnhemse wijken’

Meerderheid gemeenteraad akkoord: ‘Coffeeshops worden verspreidt over Arnhemse wijken’

Veel Arnhemmers zijn nog niet op de hoogte van het initiatiefvoorstel van D66, SP, Groenlinks en PvdD om het uitsterfbeleid voor coffeeshops af te schaffen. Zo weten we inmiddels al dat raadslid Udo Kelderman namens de VVD fel tegen het voorstel was.


Verenigd Arnhem ook tegen
Ook Verenigd Arnhem was en is geen voorstander van het voorstel dat met 20 voorstemmen (en 18 tegenstemmen) werd gehaald in de raadsvergadering van maandagavond. D66, SP, Groenlink en de Partij voor de Dieren stemden voor het voorstel. De stem van raadslid De Groot van PvdD was van belang om het voorstel met een nipte meerderheid vast te leggen. De VVD, Verengd Arnhem, Zuid Centraal, PvdA, ChristenUnie, CDA Arnhem en de Arnhemse Ouderen Partij stemden tegen het voorstel.

Gemeente mag gebruik drugs niet faciliteren
In een persbericht via social media maakte de Arnhemse partij Verenigd Arnhem (1 zetel) nogmaals duidelijk waarom het tegen het voorstel heeft gestemd: ‘Met het verspreiden van coffeeshops wordt de bereikbaarheid van softdrugs makkelijker. Het kan niet zo zijn dat de gemeente, het gebruik van drugs faciliteert en stimuleert voor Arnhemse burgers en hun kinderen. Dit ondanks de hoge coffeshopdichtheid en overlast in Arnhem. Verenigd Arnhem heeft tegen het voorstel gestemd.’Tags assigned to this article:
Uitsterfbeleid ArnhemVerenigd Arnhem

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.