PKK-strijders, Koerdische militanten of Koerdische strijders eigenlijk hetzelfde

PKK-strijders, Koerdische militanten of Koerdische strijders eigenlijk hetzelfde

Gisteren kopte de Telegraaf weer dat ‘Geweld tussen Koerden en Turken levens eiste’. Dit is een standaardtitel die gebruikt wordt door de Telegraaf en andere Nederlandse media om de situatie in Oost-Turkije aan te duiden.

‘PKK is geen homo emancipatie-beweging’
In de titel staat nergens een verwijzing naar een Koerdische terroristische organisatie of terreurbeweging. Niet raar natuurlijk! Dit is ook niet elke keer het geval als er een artikel wordt geschreven over de IS of andere terreurbewegingen. Iedereen weet dat de PKK geen homo-emancipatiebeweging is. Een titel hoort kort en krachtig zijn, maar ook aan andere kant duidelijk maken waar het om gaat. En de journalisten van de Telegraaf doen gewoon hun werk. Dus kiezen ze helemaal geen partij door zo een titel te geven.


Een miliant zou in Nederland ook neergeschoten worden
In het artikel wordt wel gesproken over gevechten tussen Turkse troepen en Koerdische militanten. En een militant betekent niets anders dan een strijdluchtige militair, aanvaller of een oorlogzuchtige. Omdat veel mensen niet weten wat een militant is, denkt men meteen dat het gaat om een onschuldige burger. Of lijkt het alsof een militant minder erger is dan een terrorist.  Een miliant is eigenlijk niets anders dan een terrorist. Een militant zou in Nederland ook neergeschoten worden als hij zou schieten op Nederlandse soldaten of agenten.

De Telegraaf maakt wel een fout
Natuurlijk willen niet alle Koerden in Turkije  zich afscheiden van Turkije of aanslagen plegen op Turkse troepen. De Telegraaf maakt wel een fout door het volgende toe te voegen aan het artikel ‘Het diepgaande conflict tussen de Turkse staat en de Koerden laaide vorig jaar weer op na een wapenstilstand van tweeënhalf jaar’ Dit is dus wel onzin en is wel gewoon te lezen in het artikel.

De Turkse staat heeft geen concflict met Koerden. De Koerden in Turkije hebben bijvoorbeeld veel meer rechten dan minderheden in Nederland (onderwijs in eigen taal, eigen zender, enz). Turkije heeft wel degelijk een probleem met Koerden en anderen die wapens oppakken om aanslagen te plegen. Je kunt toch van de Nederlandse staat niet verwachten dat zij accepteert dat Turken in Nederland wapens oppakken om aanslagen te plegen op Nederlandse agenten en burgers omdat ze het ergens niet mee eens zijn. Dan grijp je toch in met wapens, verbod op samenscholingen en noodverordeningen?
Zoals Nederlandse burgemeester dat direct al deden tijdens discussies over asielzoekers….



Tags assigned to this article:
PKKTurkije

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights