Arnhem pakt overlast aan van verkeerd aangeboden afval

De gemeente Arnhem wil verkeerd aanbieden van afval aanpakken. Voor het dumpen van afval worden al boetes uitgeschreven. Maar voortaan wordt ook een deel van de opruimkosten in rekening gebracht. De vervuiler gaat dus meer betalen.

De gemeente wil de stad schoon en veilig houden. Het verkeerd aanbieden van afval zorgt voor vervuiling van de openbare ruimte. Het zet anderen aan om hetzelfde te doen. En het trekt ongedierte aan. Dat is nadelig voor de volksgezondheid. Het moet daarom zo snel mogelijk worden opgeruimd.


Opruimen
Iemand die op heterdaad wordt betrapt, krijgt een boete. Dat is niet anders dan voorheen. De geldboete bedraagt per 1 januari 2016 100 euro. De toezichthouder vraagt in zo’n geval het afval direct op te ruimen. Als de betrokkene het afval niet wil opruimen of als de dader al is vertrokken en afval heeft achtergelaten, dan laat de toezichthouder het opruimen. Voor het opruimen van het afval gaat de gemeente voortaan 140 euro in rekening brengen.

Controles
Het gaat bij verkeerd aangeboden afval bijvoorbeeld om afval dat naast een container is gezet. De toezichthouders van de gemeente Arnhem voeren regelmatig controles uit. Om te zien wie de overtreder is mogen zij zakken en dozen openmaken en er bewijsmateriaal uithalen.

Overgangstermijn
In de wijken en buurten: Geitenkamp, Klarendal, Spijkerkwartier, Schuytgraaf Noord, Statenkwartier en Velperweg Noord is op 1 januari Omgekeerd Inzamelen ingevoerd. Hier geldt een overgangstermijn. In deze wijken houden de toezichthouders het voorlopig bij waarschuwen, tenzij er sprake is van zeer ernstige overtredingen.No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.