‘Door VS uitgedeelde wapens nu in Turkije gebruikt door de PKK’

‘Door VS uitgedeelde wapens nu in Turkije gebruikt door de PKK’

Mete Yarar maakte tijdens een tv-programma duidelijk dat tijdens de laatste operaties tegen de PKK is gebleken dat er veel steun is van uit het buitenland.

Servische scherpschutters bij de PKK
Tijdens operaties tegen de PKK is zeer recent een Servische scherpschutter opgepakt, en een uitgeschakeld door de Turkse troepen. De Turkse minister-president bevestigde dat er buitenlandse scherpschutters actief zijn binnen bij de PKK.


‘Kruis en halve maan’ oorlog
Veiligheidsexpert Mete Yarar vertelde dat op dit moment meer een ‘kruis en halve maan’ oorlog gaande is in het oosten van Turkije. De verschillende aanslagen hebben als doel om Turkije te verdelen in verschillende autonome gebieden: ‘Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat veel van de door de VS uitgedeelde wapens in Syrie nu terecht zijn gekomen in Turkije.’

Mete Yarar vertelde ook dat voor de buitenlandse scherpschutters eerst buitenlandse adviseurs langs kwamen om advies te geven over barricades en verschillende locaties voor het plaatsen van bommen.30 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.