PvdA stelt vragen over megabioscoop in Arnhem-Zuid

PvdA stelt vragen over megabioscoop in Arnhem-Zuid

De gemeenteraadsleden Eric Greving en fractievoorzitter Martien Louwers stellen op maandag 15 februari vragen aan het college over de ‘bioscoopoorlog’ in Arnhem nu bekend is geworden dat er weer een megabioscoop komt in de stad.

Megabioscoop in Arnhem-Zuid
Volgens de laatste berichten komt er ook in Arnhem-Zuid een megabioscoop in het Rijnhalgebied. De nieuwe bioscoop zal tien zalen hebben en in totaal 2300 stoelen. Ook komt er Horeca in het gebied waar waarschijnlijk een McDonald’s in zal komen. Terwijl onlangs de Pathe een nieuwe bios opende in bij het station in Arnhem.


Na Pathé Centraal ruimte voor 395 stoelen
De PvdA schrijft het volgende hierover: In de business case van focus filmtheater wordt gesteld dat met de komst van Pathé Centraal er nog marktruimte voor 395 extra stoelen zijn. Deze extra ruimte wordt voor een deel door Focus ingevuld door uit te breiden van 245 naar 400 stoelen. Daarmee is er nog marktruimte voor ca. 245 stoelen in Arnhem. ZKA stelt in onderzoek uit 2010 dat “als Focus zijn huidige 245 stoelen vervangt door een nieuw en groter complex, dan betekent dit dat er voor een nieuwe bioscoop bij de Rijnhallocatie geen marktruimte meer is.”

Martien Louwers en Eric Greving gaan de volgende vrage stellen aan het college:

Geen ruimte voot megabioscoop in Arnhem-Zuid?
In 2010 werd gesteld dat er voor een nieuwe bioscoop bij de Rijnhal geen ruimte meer zou zijn. Waarom is er nu ruimte voor een bioscoop met maarliefst 2.300 stoelen?
– Wat betekent de nieuwe bioscoop voor de exploitatie van het filmhuis?
– We weten dat de wethouder cultuur van film houdt. Maar hoe vaak moeten Arnhemmers naar de bioscoop gaan om alle bioscopen exploitabel te maken?



Tags assigned to this article:
Politiek ArnhemPvdA Arnhem

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights