Gemeenten doen illegaal onderzoek naar bezittingen in Turkije

Gemeenten doen illegaal onderzoek naar bezittingen in Turkije

Advocaat Rasim Kucukunal is een expert op het gebied van ‘onderzoeken naar bezittingen in Turkije’. De bekende advocaat blijft burgers in Nederland informeren tijdens speciale informatiebijeenkomsten.

Illegaal onderzoek naar bezittingen in Turkije
Zeer recent vond in Venlo een informatiebijeenkomst plaats in de HDV Tevhid moskee. Haber.nl publiceerde hier een artikel over. Advocaat Rasim Kucukunal vertelde tijdens deze bijeenkomst dat gemeenten op een onwettige manier proberen te achterhalen of Nederlandse Turken bezittingen hebben in Turkije. ‘Dit doen ze door de Turkse ‘kimliknummer’ (Turkse ID) te achterhalen.


Geen verplichting om Turkse ID-nummer te delen
Advocaat Kucukunal vertelde verder dat men niet verplicht is om vragen over een Turkse ‘kimliknummer’ te beantwoorden. Hij verwees naar een rechtszaak van december 2013 toen een Dordrechternaar weigerde om zijn Turkse ID-nummer te delen, waarop zijn uitkering werd stopgezet. Uiteindelijk begon de Dordrechtenaar een rechtszaak omdat zijn uitkering werd stopgezet, waarvan de rechter later beoordeelde dat hij gelijk had.

Ook hoeven burgers, volgens Kucukunal, vragen hierover niet te beantwoorden als zij opgeroepen worden voor een gesprek met een gemeenteambtenaar. ‘Net zoals tijdens een politieverhoor heb je als burger het recht om te zwijgen.’

De Arnhemse advocaat Ismet Ozkara krijgt ook regelmatig van dit soort vragen van burgers die ‘verplicht’ worden om het een en ander te delen vanwege hun bezittingen in Turkije.No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.