Aboutaleb 10 miljoen euro, 7 kg goud en 23 auto’s

Aboutaleb 10 miljoen euro, 7 kg goud en 23 auto’s

Gigantische vangst afgelopen jaar voor de politie Rotterdam.




Burgemeester Ahmed Aboutaleb schreef in zijn brief aan de gemeenteraad van Rotterdam onder andere ‘Daar waar de onder- en bovenwereld verweven raken, spreken we van ondermijnende criminaliteit’. Daarmee wil hij ‘Doel van deze aanpak is het bevorderen van een eerlijk, veilig, maatschappelijk integer en rechtvaardig Rotterdam’.

In totaal 10 miljoen euro, 7 kilogram goud en 23 auto’s in beslag genomen met een waarde van 650.000 euro. Na 234 huisbezoeken werden er uiteindelijk in totaal 26 personen veroordeeld tot gevangenisstraf en nog een vondst gedaan van ruim 560 kilogram cocaïne.

Het hield niet op met alleen huisbezoeken maar ook bedrijven werden gecontroleerd. Tijdens de controle van 41 bedrijven trof de politie 11 uitkeringstrekkers en meerdere wapens, gestolen auto-onderdelen en drugs aan.

Veel zaken komt de politie op het spoor omdat ze afgelopen jaar, samen met de burgemeester, wijkgesprekken heeft gehouden. ,,De gesprekken in de Afrikaanderwijk en Bloemhof leverden waardevolle informatie en kennis op”, aldus Aboutaleb.





Tags assigned to this article:
Ahmed AboutalebbeslagjustitiePolitieRotterdam

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights