TUI ziet populariteit Turkije sterk dalen

TUI ziet populariteit Turkije sterk dalen

Bij touroperator TUI liggen de boekingen voor reizen naar Turkije nu 40 procent lager dan een jaar geleden, meldde het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Sinds eind vorig jaar zag het moederbedrijf van het voormalige Arke en Holland International al de stroom toeristen richting Egypte opdrogen, door de aanslag waarbij een Russisch passagierstoestel neerstortte in de Sinaï-woestijn. TUI heeft in verscheidene landen waaronder Nederland tot en met eind maart alle reizen opgeschort naar de badplaats Sharm al-Sheikh, waar het ramptoestel was opgestegen.


De totale zomerboekingen bij het Duitse reisbedrijf liggen voorlopig 1 procent boven het peil dat in de eerste weken van vorig jaar werd bereikt. Daarbij nam vooral de vraag in Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk toe. Ook de cruises van TUI zijn in trek.

TUI zag de omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 5 procent oplopen naar 3,7 miljard euro. Gecorrigeerd voor negatieve wisselkoerseffecten verbeterde het bedrijfsresultaat met 7 procent naar een verlies van 97 miljoen euro. Het bedrijf hield vast aan de verwachting dat dit resultaat dit boekjaar met 10 procent kan groeien.

Bron: Demet.nlTags assigned to this article:
TUIVakantie Turkije

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.