Turken en Marokkanen beginnen vaker een supermarkt of taxibedrijf

Turken en Marokkanen nemen vaker iets meer risico om een bedrijf te openen dan Nederlanders, aldus een artikel in retaildetail. Ze beginnen vaker een nieuw bedrijf dan Nederlanders. De nieuwe Nederlanders met Turkse en Marokkaanse roots openen vooral supermarkts, vershandel of taxibedrijven.


23.000 ondernemers met een niet-Nederlandse achtergrond
Van de nieuwe bedrijven heeft een op de zes geen Nederlandse achtergrond. In totaal gaat het om 23.000 ondernemers met een niet-Nederlandse achtergrond. Turken en Marokkanen vormen de grootste groep met respectievelijk 4500 en 2800 nieuwe ondernemingen. De cijfers zijn van 2014.

75% is man
Vooral mannen beginnen vaak een bedrijf. Ongeveer 75% van de nieuwe ondernemers is een man, zowel bij de Nederlanders als de niet-Nederlanders.Tags assigned to this article:
KVKMarokkaanse ondernemerTurkse ondernemer

48 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.