Nieuwe imam Turkiyem moskee trots op Arnhemmers

Adem Açıkgöz is de nieuwe imam van de Turkiyem moskee in Arnhem. Hij presenteerde zich afgelopen vrijdag nogmaals aan de mensen tijdens het vrijdaggebed. ‘Ik zal me nogmaals voorstellen omdat het vandaag enorm druk is. Ik ben in dienst van de gemeenschap en zal samen met jullie in opdracht van Diyanet Nederland functioneren in Arnhem.’


Adem Açıkgöz trots op Arnhemmers
Adem Açıkgöz kwam dinsdag aan in Arnhem en maakte al kennis met enkele Arnhemmers. Het vrijdaggebed was vanwege de vakantie enorm druk waardoor hij zich nogmaals presenteerde aan de moskeebezoekers: ‘Ik ben als laatste gekomen in Arnhem en heb gezien wat jullie als Arnhemse moslims hebben bereikt. Ik wil ook bij deze iedereen bedanken voor zijn inzet en bijdrage. Ook de gemeentebesturen moeten we niet vergeten, vanwege hun vertrouwen en toestemming aan dit soort gebouwen. Het is aan ons om dit ook samen voort zetten. Een moskee heeft pas een functie als het vol zit met mensen. Een prachtige moskee zonder mensen erin heeft geen betekenis.’

Komt uit grote Turkse metropool
De nieuwe imam komt uit Bursa, en was daar in functie alvorens hij naar Arnhem kwam. In de Turkse stad Bursa, waar 2,8 miljoen mensen wonen, heeft hij verschillende functies gehad in verschillende gebieden. Van oorsprong komt Adem Açıkgöz uit Erzurum.

Net als alle andere imams van Diyanet (grootste moslimorganisatie in Nederland) komen de imam, pas na examens, in aanmerking voor een functie in het buitenland. Daarna volgen ze een opleiding waarbij ze veel kennis opdoen over allerlei waarden en normen in Nederland.Tags assigned to this article:
PresikhaafTurkiyem Moskee

11 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.