Oorlog Syrie: Turkije heeft beste artillerie-eenheid van de NAVO

Oorlog Syrie: Turkije heeft beste artillerie-eenheid van de NAVO

De Turken bestoken het noorden van Syrie, dichtbij de Turkse grens, al twee dagen met artilleriegeschut dat nu in handen is van gewapende Koerdische strijders (PYD). Als we de situatie eens goed benaderen, wordt duidelijk waarom de Turken zo krachtig reageren.

PYD werkt samen met de PKK
Ankara heeft aangetoond dat Syrische Koerden (PYD) samen werkt met terreurbeweging PKK. Als de Syrische Koerden bewegingsruimte krijgen in het noorden van Syrie zal dit de PKK ook versterken. Hierdoor kan de PKK Turkije makkelijker bereiken en ook wapens vervoeren.


De Syrische Koerden worden nu al door verschillende landen gesteund, anders zouden ze geen Turkse doelen onder vuur nemen of Turkmenen aanvallen in het noorden van Syrie. Dit verklaart ook waarom Frankrijk opeens woedend is op Turkije vanwege de recente aanvallen. Turkije heeft een sterke leger en wil alle dreiging vanuit Syrie tegenhouden.

Turkije heeft beste artillerie-eenheid van de NAVO
De Turken kunnen met hun speciale artilleriegeschut aanvalsdoelen exact tussen de 40km en 60km onder vuur nemen. Volgens defensieexperts zijn de Turken hier echt goed in. Dankzij computer gestuurde tanks en andere inlichtingsmethoden zijn de Turken op de hoogte van alle bewegingen in het noorden van Syrie. Het is haast onmogelijk om in dat gebied iets uit te voeren zonder toestemming van de Turken. Zonder dat het Turkse leger Syrie in hoeft te gaan kan het dus een gebied van 40km onder controle houden. En dit willen de Fransen en de Russen niet!Tags assigned to this article:
PYDTurkse artillerie eenheid

39 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.