SP wil verzet Koenders tegen Turkse aanvallen

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken moet net als Frankrijk zo snel mogelijk bij de Turkse regering protesteren tegen de Turkse aanvallen op Koerdische doelen in Syrië. Dat wil de SP, die daar zondag in schriftelijke vragen op heeft aangedrongen. (bron: Demet.nl)


‘Turkije reageert actief op Koerdische strijders’
SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel noemt het ,,onaanvaardbare en contraproductieve acties´´. Het is volgens hem de eerste keer dat Turkije actief reageert op bepaalde acties van Koerdische strijders en daarom nu echt stelling heeft genomen.

YPG is gelieerd aan de PKK
De Koerdische YPG, die is gelieerd aan de verboden PKK, heeft enkele successen geboekt op de strikt islamitische al-Nusra. Maar de Turken proberen nu het Koerdische gebied weer in te dammen, stelt Van Bommel. ,,Daardoor spelen de Turken de extremisten, zoals ook de terreurgroep IS, in de kaart.´´

Turkije speelt als NAVO-lid volgens de SP een zeer kwalijke rol. ,,Andere NAVO-landen zoals de Verenigde Staten bestrijden diezelfde extremisten juist en de Koerden zijn daarin hun bondgenoot.´´Tags assigned to this article:
AzezNoorden SyriePKKYPG

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.