Nieuwe norm topmanager sociale werkplaats Presikhaaf Bedrijven voor 11 gemeenten in en rond Arnhem

Nieuwe norm topmanager sociale werkplaats Presikhaaf Bedrijven voor 11 gemeenten in en rond Arnhem

Op de politieke maandag in Arnhem maakte wethouder Ine van Burgsteden duidelijk zich hard te maken voor een salarisgrens van de nieuwe topmanager.




Niet de Balkenendenorm maar de Kaisernorm zal worden gehanteerd voor de nieuw aan te stellen manager voor Presikhaaf Bedrijven in Arnhem. Dat betekent dat de manager maximaal een bedrag van ‘maar’ 140.000 euro kan gaan verdienen. Deze norm wordt niet zomaar in het leven geroepen. Het ontslag in januari van Guido van den Boorn zorgt er nu voor dat de wethouder zich sterk gaat maken voor maximaal een ‘Kaiserloon’.

Van den Boorn werd binnengehaald als redder in nood voor Presikhaaf Bedrijven. Hij moest met een goed plan komen om 3000 mensen van het bedrijf naar de gemeenten en het bedrijfsleven te laten stromen. Volgens de wethouder werd al snel duidelijk dat een echte samenwerking er niet in zat. Volgens Van Burgsteden trok de interim al snel zijn eigen koers en was hier niet meer op te sturen. Zodra er een goed overwogen plan op tafel ligt, gaat de wethouder hiermee naar de gemeenteraad.





No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.