Bijna 9 ton voor vernieuwing WMO en Jeugdzorg in regio Arnhem

De gemeenten in de regio Arnhem hebben het advies overgenomen om bijna 9 ton aan vernieuwende WMO- en jeudzorgprojecten te besteden. Het gaat om de tweede ronde van aanvragen voor het regionale Innovatiebudget.

Een onafhankelijke commissie heeft de aanvragen beoordeeld. “De nadruk lag op experimentele projecten, die nog niet elders in Nederland zijn uitgevoerd”, zegt commissievoorzitter Rob Wieten.


Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg en is de WMO uitgebreid. De gemeenten in de regio Arnhem hebben er bij de aanbesteding van de regionale zorginkoop voor gekozen om 3 procent (3,4 miljoen) van het budget te reserveren voor innovatie. Ze hebben zorgorganisaties en anderen uitgedaagd samen met innovatieve plannen te komen, en een onafhankelijke commissie gevraagd de aanvragen te beoordelen. Die commissie was in februari 2015 kritisch in haar oordeel en daarom bleef er 9 ton budget over voor een tweede ronde. Die is nu afgerond.

Bijzondere plannen
“De projecten die zijn gehonoreerd zijn heel verschillend van aard”,  zegt wethouder Anja Haga van Arnhem. “Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een werktoeleidingstraject ‘Modelleur voor 3D-print; voor mensen met autisme met een normale tot hogere intelligentie en een afstand tot de arbeidsmarkt. Een ander project is opgesteld door vijf advocaat-mediators en een kinderpsycholoog die hun ervaringen willen gebruiken om vechtscheidingen te voorkomen door vroegtijdig op initiatief van de wijkcoach te intervenië.

Lees meer via Arnhem.nl 
1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.