Turks-Nederlandse moeder leeft al een jaar op straat in haar auto

Turks-Nederlandse moeder leeft al een jaar op straat in haar auto

De ellende voor deze Turkse Nederlander begon allemaal in 2011. Een koeriersbedrijf dat zij met haar ex-man runde ging failliet. Haar gokverslaafde ex liet haar met 130.000 euro schuld achter en vluchtte naar Turkije.


Beslag op haar inkomen
Alsof dat nog niet genoeg was, werd beslag gelegd op haar inkomen en werden haar kinderen van haar afgenomen. Vanaf dat moment stortte zij in. Zij verhuisde naar een tijdelijke woning in Hoogvliet, omdat de herinneringen in haar woning haar te veel werden. Zij had een uitkering op grond van de Participatiewet. Die werd stopgezet (opgeschort). Daardoor bouwde zij een huurachterstand op van 3.000 euro. Zij moest ook haar huis uit.

Drie kinderen uit huis geplaatst
Haar drie kinderen werden uit huis geplaatst. Het oudste (17) werd ondergebracht in een ”uitwijkhuis” van Flexus Jeugdplein. De jongste twee (16 en 10) werden opgevangen door twee verschillende gezinnen.

Lees het hele verhaal van Nil├╝fer Deveci bij Zaman VandaagNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.