Horeca ondernemer Spijkerkwartier krijgt vergunning door ‘foutje’ gemeente

Horeca ondernemer Spijkerkwartier krijgt vergunning door ‘foutje’ gemeente

Een medewerker van de gemeente heeft gisteren toegegeven dat er een ‘foutje is gemaak’t bij het verlenen van een vergunning aan een horeca ondernemer aan de Spijkerlaan. De bevestiging werd gedaan aan een ondernemer die zelf ook binnenkort een nieuwe zaak wil beginnen, maar volgens de ambtenaar ‘nihil’ kans maakt omdat alle vergunningen al zijn afgegeven.


De medewerkster van afdeling vergunningen maakte duidelijk dat er een foutje werd gemaakt waardoor er nu opeens meer horecabedrijven zijn dan de bestemmingsplan toestaat. De mededeling hierover werd pas gedaan toen ondernemer Alim zelf aangaf dat er meer horeca-vergunningen zijn dan is toegestaan.

Gemeente maakt foutje met verlenen vergunning
Volgens de bij ons beschikbare informatie zijn er op dit moment in dat gebied (Spijkerlaan, Steenstraat) zestien horecaondernemers terwijl de bestemmings een grens stelt van twaalf horecaondernemers. Dit tot woede van bestaande en nieuwe ondernemers.

‘Overgangsrecht en een foutje’
De ondernemer in kwestie zou o% kans hebben voor het krijgen van een vergunning in dat gebied omdat alle vergunningen al waren afgegeven. Vanwwege een overgangsrecht en een foutje van ambtenaren zijn er nu opeens meer horecavergunningen dan is toegestaan. Of het college hiervan op de hoogte is, is niet bekend!

Hoe het komt dat de ambtenaren bij afdeling vergunning ‘opeens’ fouten maken is ook niet bekend. Het lijkt erop dat de gemeente selectief om is gegaan bij het verlenen van de vergunningen aan ondernemers.Tags assigned to this article:
spijkerkwartierspijkerlaanvergunning horecazaak

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.