Vliegtuigbom Dieren ontploft, bom zwaarder dan verwacht

Vliegtuigbom Dieren ontploft, bom zwaarder dan verwacht

De vliegtuigbom die gisteren in Dieren werd gevonden is vandaag tot ontploffing gebracht. De bom uit de Tweede Wereldoorlog was gevaarlijker dan gedacht. Voor de veiligheid is het extra groot afgezet.
De 500-ponder werd gisteren gevonden tijdens de werkzaamheden ter voorbereiding voor de Traverse Dieren aan de Zuider-Paralelweg. Het verkeer op de N317 vanaf de IJsselbrug in Doesburg tot Ellecom in A348 ter hoogte van De Steeg werd tijdelijk afgesloten om de bom tot ontploffing te brengen. Op een terrein aan de A348 is de bom voor ontploffing in een groot gat gegraven en met zand afgedekt

Foto’s Melvin Cornelissen

 

 210 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.