Arnhem-Zuid wordt steeds meer de Mekka van hennepkwekerijen

Arnhem-Zuid wordt steeds meer de Mekka van hennepkwekerijen

De politie maakte in een persbericht bekend dat in de afgelopen 72 uur vijf hennepkwekerijen zijn aangetroffen en ontmanteld. Opvallend was dat al deze hennepkwekerijen gevonden zijn in Arnhem-Zuid. Wel was de politie geholpen door anonieme meldingen (MMA melding). 


Vijf hennepkwekerijen in 72 uur
Bij deze vijf hennepkwekerijen zijn in totaal maar twee mensen aangehouden. Deze zouden ook direct gehoord zijn door agenten. Tijdens het verhoor hielden andere agenten bij de woningen zich bezig met het ruimen van de kwekerijen. In totaal werden 981 planten gevonden die ook direct werden vernietigd.

Mekka van hennepkwekerijen
Volgens experts is het logisch dat Arnhem-Zuid interessant is voor de kwekers. ‘Je wordt al amper gestraft in Nederland, doordat je ‘niet weet’ hoe je aan alle spullen kwam. Arnhem-Zuid is te groot voor de politie om in elke straathoek een agent neer te zetten om een eventuele hennepkwekerij te ontdekken. Het valt allemaal minder snel op in vergelijking met wijken in Arnhem-Noord.’


Reacties


Tags assigned to this article:
hennepkwekerij

1 comment

Write a comment
  1. Antonio 29 februari, 2016, 02:52

    Het is “het Mekka”, niet “de Mekka”.

Only registered users can comment.