D66 maakt zich zorgen om illegale politie screening van nieuwe huurders

D66 maakt zich zorgen om illegale politie screening van nieuwe huurders

D66 maakt zich in Arnhem ook druk om de illegale screening van nieuwe huurders door de politie. Met schriftelijke vragen probeert de fractie van D66 in Arnhem antwoorden te krijgen op vragen hierover.


Huurders worden onrechtmatig gescreend
In de brief verwijst Maarten Venhoek ook naar een uitspraak van VVD Miniser Blok waarin wordt aangegeven dat de politie in 18 gemeenten onrechtmatig nieuwe huurders screend voordat zij te horen krijgen of ze de woning krijgen of niet. Arnhem zit daar ook als gemeente bij.

Noodzaak effectiviteit van maatregel
D66 is bezorgd over de privacy van de mensen en vraagt zich af wat de noodzaak en effectiviteit van de maatregel is dankzij een ondoorzichtige proces. ‘380 gemeenten gebruiken geen screening. Die gemeenten slagen er blijkbaar op een of andere manier in om leefbaarheidsproblemen te voorkomen’, aldus D66 raadlis Maarten Venhoek.
1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights