Positie MHP-leider wankelt na vertrek van bekende Kamerleden

Het einde lijkt in zicht voor MHP-leider Devlet Bahceli. De leider van de Nationalisten in Turkije heeft verschillende verkiezingen op rij niet gewonnen en bleef desondanks op zijn positie als leider van de MHP. Voor Nederlandse begrippen is dit al vrij uniek dat een leider na zoveel nederlagen gewoon doorgaat als leider.


Ümit Özdağ, Özcan Yeniçeri hebben en Yusuf Halaçoğlu
Daar lijkt verandering in te komen nu drie bekende Kamerleden van de MHP ontslag hebben genomen en uit de fractie zijn gegaan. De vice-voorzitters Ümit Özdağ (Gaziantep) en Özcan Yeniçeri (Ankara, vorige periode) hebben samen met Yusuf Halaçoğlu (Kayseri) een oproep gedaan aan MHP-leider Bahceli om een congres te organiseren.

Ontslag om congres af te dwingen
De drie bekende MHP-Kamerleden kwamen met de pers bijeen in de Turkse Tweede Kamer. De drie mannen kwamen met een persverklaring waarin zij de leider van de MHP verzoeken om een congres te organiseren. Na deze verklaringen kwamen de heren ook met de mededeling dat zij ook stoppen met hun functies binnen de partij.

De Kamerleden verklaarden dat er geen andere weg meer is om het verdriet binnen de partij op te lossen. ‘Een congres is ons enige redmiddel om de mensen nog bij de partij te houden’, aldus Ümit Özdağ.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.