Arnhemse coalitiepartijen ondemocratischer dan Turkse AK-partij

Gisteren gebeurde er wel iets heel bijzonders in de gemeenteraad van Arnhem. De coalitiepartijen hielden een debat over sociale werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven tegen. Zelfs de Ak-partij in Turkije is niet zo extreem ‘ondemocratisch’ tijdens vergaderingen door een debat tegen te houden.


Bestuurscrisis Presikhaaf Bedrijven
Coalitiepartijen SP, D66, CDA en CU stemden tegen het voorstel. Groenlinks en PvdA Arnhem waren woedend en reageerden ook vrij fel voor Arnhemse begrippen. Een debat werd tegengehouden omdat de coalitie daar afspraken over had gemaakt met elkaar. De PvdA vroeg samen met Groenlinks en Zuid Centraal een debat aan over de bestuurscrisis bij Presikhaaf Bedrijven.

‘Geheim Document’
Een geheim document met de persoonlijke reactie van de voormalig-interimdirecteur zorgde voor veel ophef omdat niet iedereen deze zou hebben. De coalitiepartijen wilden uiteindelijk niet het debat gaan voeren omdat ze de inhoud van de brief ‘niet kenden’. Volgens de PvdA zou later alsnog gebleken zijn dat de SP en D66 wel over de brief beschikten.

‘Onbegrijpelijk dat een debat over zo’n belangrijk onderwerp wordt tegengehouden. Zo ga je niet met elkaar om in een democratie. Partijen zijn prima in staat om zelf hun informatie te vergaren. Informatie die wij in vertrouwen ontvangen delen wij niet’, aldus Karin Lasthuizen van de PvdA.Tags assigned to this article:
gemeenteraad arnhemPresikhaaf Bedrijven

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.