Strijd tussen Dordrecht en Dordtse Turk: burgemeester vraagt om wet bij minister

Strijd tussen Dordrecht en Dordtse Turk: burgemeester vraagt om wet bij minister

De strijd tussen de gemeente Dordrecht en voormalig onroerendgoedhandelaar Mustafa Karaşahin, bekend als de bezwarentijger, heeft een nieuwe dimensie gekregen: de burgemeester van de stad vraagt om een nieuwe wet bij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.


Schade aan gemeente
Burgemeester Arno Brok laat in een brief aan de minister weten dat er geen andere mogelijkheid is om de schade die de gemeente lijdt door veelschrijvers als Karaşahin te stoppen, dan een nieuw artikel in de Wet openbaarheid van bestuur op te nemen. In de brief vraagt Brok om opheffing van de boeteregeling. De gemeente moet namelijk een boete betalen aan de burger als er niet op tijd wordt gereageerd op een brief of verzoek. Dat heeft de gemeente al 1,2 miljoen euro gekost, laat de burgemeester weten volgens het AD.

De gemeente is verplicht om alle brieven van de burgers te beantwoorden op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur. Vragen zoals het aantal straattegels in de Toulonselaan in Dordrecht en het aantal hele en halve stoeptegels in de gemeente, met aparte vermelding van het aantal losliggende stoeptegels, dienen gemeenten op tijd te beantwoorden. Daarin worden door burgers ook om overzichten gevraagd zoals het aantal dodelijke ongevallen tussen 1900 en 1910 en van alle gemeentelijke betalingen aan energiebedrijven.

Lees meer via TurkseMedia.nl No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.