Arnhemse Moslims, Christenen en Joden gaan met elkaar in gesprek

Arnhemse Moslims, Christenen en Joden gaan met elkaar in gesprek

Zaterdag 12 maart organiseert Arnhems Platform voor Levensbeschouwingen een dag van Dialoog in MFC Omnibus Schuytgraaf, Pallas Atheneplein 2. De middag start om 15:00 en duurt tot 19:00. Dit naar het succesvolle en naar meer smakende voorbeeld van Gemeente Arnhem, die vorig jaar het initiatief nam met ‘Samen in Arnhem’.

Drie bekende Arnhemse lokale sprekers
Wij gaan nu in die geest verder. Drie bekende lokale sprekers uit verschillende tradities (moslim, christelijk en seculier) gaan met elkaar en de zaal in gesprek over de betekenis van begrippen als barmhartigheid, rechtvaardigheid en medemenselijkheid.


Kunnen deze begrippen zonder elkaar? Wat betekenen ze voor Arnhemse burgers vandaag de dag? Voor welke uitdagingen en mogelijkheden staat onze samenleving met mensen met verschillende religieuze en culturele achtergronden?

Interreligieuze dialoog
Sinds de aanslagen in Parijs werd de bestaande interreligieuze dialoog in de stad verstevigd. Verschillende christelijke, moslim-en niet-religieus georiënteerde organisaties in Arnhem hebben zich inmiddels aangesloten bij het APL.

Arnhemmers in dialoog

Met deze middag willen wij een stevige impuls geven aan het vreedzaam samenleven van Moslims, Christenen, Joden, anders- en niet-gelovigen in de stad.

In navolging van de gemeente Arnhem willen wij “… verbindingen leggen – en deze zichtbaar maken – tussen de verschillende Arnhemse (levensbeschouwelijke) bevolkingsgroepen”.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een maaltijd verzorgd door Aya Sofia moskee en eindigt rond 19:00 uur. Kosten voor deze middag incl. maaltijd en koffie/thee € 5,=

Toon je interesse?
Geïnteresseerden kunnen zich vóór 7 maart opgeven via aplarnhem@gmail.com.

Locatie: MFC Omnibus, Pallas Atheneplein 2, Schuytgraaf ligt naast NS- station Arnhem-Zuid en is ook per bus bereikbaar. Er is ook parkeergelegenheid.Tags assigned to this article:
Arnhemmers in dialoogDebat in Arnhem

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.