Indrukwekkende uitvaart van vader Mehmet Sahan

Indrukwekkende uitvaart van vader Mehmet Sahan

In het Gelderse Dieren is maandagmiddag afscheid genomen van Mehmet Sahan, vader van PvdA-gemeenteraadslid Mehmet Sahan. De vader van Mehmet overleed zaterdagochtend in het Rijnstate ziekenhuis na een periode van ziekte. 


Afscheidsgebed 
Het ‘afscheidsgebed’ van Mehmet Sahan werd gehouden bij de Selimye moskee in Dieren waar velen op waren afgekomen. Mehmet Sahan kwam als Turkse gastarbeider naar Nederland en woonde eerst lang in het dorp Laag-Soeren alvorens hij ging wonen in Dieren. De Dierenaar uit Kirsehir was een graag geziene gast Dieren en omstreken.

De uitvaart was openbaar en vond plaats bij de Dierense Selimye moskee. De vader van Mehmet Sahan zal in Turkije (Kirsehir) begraven worden. Zijn zoon en andere familieleden vertrokken maandagavond met een lijnvlucht van Turksh Airlines naar Turkije.

Indrukwekkende uitvaart in Dieren
De uitvaart van Mehmet Sahan werd druk bezocht. Veel Dierenaren en andere Gelderse Turken waren maandagmiddag in Dieren om afscheid te nemen van Mehmet Sahan en om de familie te condoleren. Ook collega’s van Mehmet Sahan kwamen Sahan condoleren en sterkte wensen. De eerste Gelderse gastarbeiders Rustem Bulut (Arnhem) en Celal Kaya (Doesburg) waren ook bij de Selimye moskee in Dieren.

Fietsfabriek Gazelle gaf zelfs medewerkers toestemming om de uitvaart van de Dierenaar bij te wonen. De bekende Voetballer Hulusi Bulut , Anadolu ’90 voorzitter Kemal Sener en de  ondernemers Adil Karakaya en ‘Gino’ werden ook gespot tijdens de uitvaart.
406 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.