Winaar succesaward organiseert gratis training voor Arnhemse schoolverlaters

by AMS97531A123 | 9 maart 2016 10:21

De Jonge Krijger[1], branchewinnaar van de Succes Award 2015, organiseert in 2016 een gratis training voor jongeren in de zes Nederlandse gemeenten met de hoogste aantallen voortijdig schoolverlaters. Jongeren van 18 tot 23 jaar uit Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere en Nijmegen die geen havo-, vwo-, of mbo 2-diploma hebben, kunnen de training 21 weken lang gratis volgen. Doel is om – in lijn met de uitspraak van Minister Bussemaker – het aantal Nederlandse voortijdig schoolverlaters verder terug te dringen, tot maximaal 20.000 in 2020.

21 weken aan de slag

Tijdens de doorlopende activeringstraining, genaamd ‘Krijger Academie 2.0’, leren de jongeren in groepsverband wie ze zijn, wat ze kunnen en welke baan of opleiding daarbij past. Ook wordt aandacht besteed aan hoe zij zichzelf het beste kunnen presenteren, op welke manier ze moeten solliciteren en hoe ze een cv maken. De jongeren oefenen met presenteren en ontvangen na afloop een certificaat – mits ze zelf vinden dat ze deze verdiend hebben. Na het actieve gedeelte van de training, volgt een natraject waarin de coach de jongeren helpt met het daadwerkelijk behalen van hun doelen.
Resultaten

De Krijger Academie[2] bestaat al vier jaar. In het verleden heeft De Jonge Krijger met deze training 80% van de jongeren die voortijdig de school hadden verlaten met succes weer aan school en/of werk geholpen. De Jonge Krijger organiseert de training op eigen initiatief en in sommige gemeenten in samenwerking met de gemeente.In Arnhem is De Jonge Krijger op zoek naar samenwerking met lokale partijen om de training daar op te zetten. Lokale partijen en andere geïnteresseerden kunnen direct contact zoeken met De Jonge Krijger.

 

De Jonge Krijger
De Krijger Academie 2.0 is een initiatief van De Jonge Krijger. Dit is het projectbureau in Nederland dat jongeren helpt naar school, werk en wat zij het allerliefste willen doen. Al ruim 13 jaar dringt De Jonge Krijger het aantal voortijdig schoolverlaters terug. De Jonge Krijger is in 2015 verkozen tot het beste bedrijf van Nederland in de branche Studiekeuze en Vorming. De organisatie ontwikkelt projecten voor jongeren die buiten spel staan en voert projecten uit voor diverse gemeenten. De trainingen en workshops zijn voor de jongeren vrijwel altijd gratis.


Endnotes:
  1. De Jonge Krijger: http://jongekrijger.nl/
  2. De Krijger Academie: http://jongekrijger.nl/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/03/09/winaar-succesaward-organiseert-gratis-training-voor-arnhemse-schoolverlaters/