Nederland is woedend: Ombudsman is narcistisch en leugenachtig

Nederland is woedend: Ombudsman is narcistisch en leugenachtig

Nederland heeft een mening over de Nationale Ombudsman en stopt dat niet onder tafels en stoelen. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen wilde Kinderombudsman Marc Dullaert eind vorige jaar een geheime ontslagbrief laten tekenen waarmee hij alsnog binnen een jaar ‘zelf’ zou vertrekken. 

Dit hield de ombudsman geheim en hij wilde ook zijn andere reorganisatieplannen niet delen met de kamer. De Volkskrant kwam donderdag met een artikel hierover.


Geheime ontslagbrief en vreemde spelletjes
Heel Nederland lag wakker van deze nieuwe feiten en reageerde kritisch. Zo reageerde advocaat Karik van Berloo via twitter: ‘Geheime ontslagbrief. Vreemde spelletjes van #ombudsman. Positie van Zutphen was al slecht, maar nu onhoudbaar.’ Mila Jansen ging nog iets verder: ‘Er rest maar een gepaste maatregel: Oneervol ontslag voor van Zutpgen en heel snel #ombudsman. Journalist Egbert Egberts zou zich ‘gaan schamen als hij voor zo een narcistische en leugenachtige baas zou werken.’

Het artikel van de Volkskrant leidde ook tot veel humor onder de Twitteraars. Veel Twitteraars begonnen al vast te zingen ‘Zeg ken jij de Ombudsman, de Ombudsman, de Ombudsman’. De positie van de Nationale Ombudsman van Zutphen lijkt hierdoor volgens velen onhoudbaar.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.