1.000 bomen erbij in Arnhem tijdens Nationale Boomfeestdag

1.000 bomen erbij in Arnhem tijdens Nationale Boomfeestdag

Woensdag 16 maart wordt op verschillende plekken in Arnhem aandacht geschonken aan Nationale Boomfeestdag. Wethouder Ine van Burgsteden zal op verschillende plekken in de stad samen met kinderen en inwoners bomen planten.


Om 9.30 uur gaan 65 kinderen van scholen uit Driel en Schuytgraaf bomen planten ter hoogte van De Grote Molenstraat 150. Dat doen ze samen met wethouder Ine van Burgsteden en Chris Stoffer, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Het bos dat hier ontstaat is een zogenaamd compensatiebos. Rijkswaterstaat heeft in verband met het verbreden van snelwegen in de regio de verplichting (o.a. vanuit de Boswet) bomen, die daarvoor moeten wijken, op een andere plaats te herplanten.

In totaal wordt door Rijkswaterstraat ruim 7,9 hectare bos geplant in verband met de wegverbredingen A12 Ede- Grijsoord (rond de zomer van 2016 gereed), A12 Waterberg – Velperbroek (gereedgekomen in 2012) en A50 Valburg – Grijsoord (gereedgekomen in 2011).  Het bos bij Schuytgraaf is goed voor 3 hectare.

Lees verder via Arnhem.nl 



Tags assigned to this article:
1000 bomenNationale Boomfeestdag

2 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights