Tien zaken waar je op moet letten met een Turkse vriend

Tien zaken waar je op moet letten met een Turkse vriend

U kent ze vast wel…. Nederlandse meiden die een relatie hebben met een Turkse jongen. Ondanks alle tips en trucs is het moeilijk voor Nederlandse meiden om alles ’te begrijpen’ en te plaatsen als de kennismaking gaat plaatsvinden met de ouders.

We hebben een lijst samengesteld van zaken(dingen) waar je als Nederlandse dame rekening mee moet houden om de kennismaking en vooral het vervolg van de relatie succesvol te houden:


1. Kleed je vooral niet als J-Lo of Hadise omdat je mogelijk een etiket op je hoofd geplakt krijgt vanwege de te schaarse kleding. Doe research naar de familie en bedek je lichaam (overal) om niet direct minpunten te scoren.

2. Geen te strakke en te sexy kleding dragen tijdens de kennismaking. Het is niet bij alle Turkse (Moslims) ‘gewoon’ om bijvoorbeeld strakke billen te showen. Er zijn nog veel gezinnen waarbij dit als ‘minder netjes’ wordt ervaren.

3. Doe direct de ‘handkus’ en scoor extra punten! Uit respect voor de ouders (ouderen) kus je eerst hun hand (mits ze dat toelaten) en duw je deze naar je voorhoofd alvorens je ‘knuffelt’.

4. Groet in het Turks of leer een paar standaard Turkse woorden/zinnen: ‘Selamun Aleykum en Nasilsiniz (hoe gaat het?) werkt enorm goed!

5. Ga niet op je vriend zitten of heel klef hem zitten waar zijn ouders bij zijn. Dit doen zijn ouders tenslotte ook niet waar hij bij is. Geeft iedereen namelijk een ongemakkelijk gevoel.6. Let vooral op je shirt/trui dat je borsten niet te zijn als je voorover bukt om iets te pakken. Echt not done!  In noodgevallen altijd een van je handen gebruiken als noodrem.

7. Help mee met het opruimen van de tafel of het wegbrengen van spullen. Je komt dan betrokken over en helpt de moeder van jouw vriend of man. Hierdoor ben je geen ‘luie Hollander’.

8. Doe alsof of toon daadwerkelijk interesse door te vragen naar wanneer de ouders naar Nederland kwamen en hoe zij dit ervaarden? Werkt altijd positief en zorgt voor sympathie.

9. Praat met je Turkse schoonmoeder (in de keuken) en vertel of doe alsof je goed kunt koken. Een vrouw die niet kan koken is als een TV zonder afstandsbediening.

Als je aanvullingen hebt…hoor ik het graag…

 

Reacties


Tags assigned to this article:
J-Lorelatie met een moslimTurkse vriend

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.