Tweede Kamer blijft respectloos zitten tijdens ‘minuut stilte’ slachtoffers Ankara

Tweede Kamer blijft respectloos zitten tijdens ‘minuut stilte’ slachtoffers Ankara

Alle Tweede Kamerleden, die gisteren aanwezig waren, bleven respectloos zitten tijdens ‘een minuut stilte’moment toen Kamerlid Tunahan Kuzu zijn eigen speech gebruikte om een minuut stilte te houden om de slachtoffers van de bomaanslag in Ankara te herdenken. 


Een spontane verzoek van Kuzu om tijdens de besprekingen van de Europese top een minuut stilte te houden kreeg geen steun van de voorzitter van de Tweede Kamer en de andere partijen. Kuzu had namelijk niet van te voren een verzoek ingediend, waardoor iedereen was overvallen om dit ‘ff vlug’ te doen.

VVD: Dit moet op een waardige manier gebeuren
Kamervoorzitter Arib: ‘Dit soort verzoeken horen niet bij het begin van het debat.’ De VVD wilde dit op een waardige en geode manier doen, anders zou het een minachting zijn voor de slachtoffers. De CDA was van mening dat iedereen op een buitengewoon ongemakkelijke situatie wordt gebracht met dit voorstel. Een afhandeling volgens de normale procedure is beter.
Tags assigned to this article:
AribCDADENKminuut stilte AnkaraTunahan KuzuVVD

8 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.