Turken voeren massaal illegaal tulug-en gorcolakaas in

Turken voeren massaal illegaal tulug-en gorcolakaas in

Veel Nederlandse Turken, van oorsprong uit het Noord-oosten van Turkije, hebben er een beroep van gemaakt om illegaal kaas Nederland in te voeren. Het gaat dan vooral om tulug en gorcola-kaas wat niet te verkrijgen is in Nederland. Bij een eventuele controle door de douane wordt het dan vaak in beslag genomen.

Tulug en gorcola-kaas
De tulug en gorcola-kaas heeft een speciale manier van rijping en een aparte smaak. Het lijkt een beetje op  gorgonzola-kaas, maar ook weer niet! Nederlandse Turken gebruiken de tulug en gorcola-kaas ook voor heel veel gerechten.


Keuringsmerk nodig 
Vanwege EU-regelgeving mag je niet zomaar kaas-en zuivelproducten invoeren uit Turkije. Je hebt een keuringsmerk nodig. Zonder keuringsmerk blijft het meegenomen tulug of gorcola-kaas achter bij de douane. Je mag namelijk geen dierlijke producten of producten van dierlijke producten meenemen.

De meeste Nederlandse Turken liggen hier natuurlijk niet wakker van en importeren massaal illegaal kaas uit Turkije zonder dat hier aangifte wordt gedaan bij de douane. Zolang je kaas uit bijv. Duitsland of Spanje zonder problemen naar Nederland kunt brengen is het een beetje dubbel als Nederland dit niet toelaat als het om Turkse kaas gaat (waar ook niemand aan dood gaat).


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.