VIDEO Bomaanslag Istanbul was geen zelfmoordaanslag

VIDEO Bomaanslag Istanbul was geen zelfmoordaanslag

De zelfmoordaanslag van zaterdagochtend in Istanbul lijkt alles behalve op een zelfmoordaanslag. Bij de aanslag waar twee Palestijnen en twee Amerikanen om het leven kwamen is er meer aan de hand dan we te zien en horen krijgen. Dit blijkt uit camerabeelden waarbij de aanslagpleger goed te zien is.


Zelfmoordterrorist alles behalve nuchter
De Turkse veiligheidsdiensten hebben beelden vrijgegeven waarbij een ‘zelfmoordterrorist’ te zien is die alles behalve nuchter lijkt. De ‘aanslagpleger’ loopt stomdronken rond alsof hij urenlang coke heeft gesnoven voor zijn wandeling door de Istiklalstraat. Het moment waarop hij zich dan ook opblaast is vreemd. Hij had een opstopping kunnen veroorzaken en meer mensen om het leven kunnen brengen?

Geen controle over eigen handen
Behalve bovenstaande analyse lijkt het erop dat deze zelfmoordterrorist geen handelingsbevoegdheid had over zijn eigen handen. Op de beelden voor de aanslag is te zien hoe hij met zijn armen over zich heen loopt, terwijl hij verbaasd om zich heen kijkt. De kans is groot dat zijn bomgordel op afstand door een tweede persoon is ingedrukt, zonder dat deze zelfmoordterrorist zelf door had wat hij deed.

Istiklalstraat in Taksim
De aanslag vond plaats in de brede en bekende Istiklalstraat in Taksim. Taksim is bij toeristen en Turken populair vanwege bekende winkelcentra, restaurants en consulaten. Het Nederlandse consulaat is ook een paar meter verder op.Tags assigned to this article:
Aanslag Istanbulzelfmoordterrorist

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.