Gemeente Arnhem: Alleen poep, plas en toiletpapier in riool

Gemeente Arnhem: Alleen poep, plas en toiletpapier in riool

De gemeente Arnhem doet er alles aan om de burger te informeren over wat er wel en niet in het riool mag. Zo ontvingen maandag inwoners van Arnhem een flyer van de gemeente over wat er wel en niet in het riool hoort. Met de website nietinhetriool.nl probeert de gemeente de burgers extra te informeren.


Goed werkend riool belangrijk voor volksgezondheid
In een korte uitleg wordt aangegeven dat een goed werkend riool belangrijk is voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Hier kun je als Arnhemmer ook wat aan doen, omdat het riool alleen bedoeld is voor poep, plas en toiletpapier.

Dit mag je dus niet door de wc spoelen:
– Billendoekjes en vochtige doekjes -> in de afvalbak
– Vet, frituurvet, olie en Turkse thee -> in de vet- en recyclecontainer
– Verf en andere chemicaliĆ«n -> in de chemobox
– Medicijnen -> Zeker naar de apotheek
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights