Rutte en Davutoglu gaan samen grootste moskee van Nederland openen

Rutte en Davutoglu gaan samen grootste moskee van Nederland openen

De Turkse premier Davutoglu en zijn collega Marc Rutte gaan samen de opening verrichten van de grootste moskee van Nederland. De officiele opening van de Ulu Moskee van de Turkse stichting Diyanet zal op 15 mei 2016 in Utrecht plaats vinden. Diyanet is een overkoepelend orgaan met meer dan 130 moskeeën in Nederland.


Moskeeplein Utrecht
Behalve de Minister-Presidenten van Nederland en Turkije zullen ook burgemeester Jan van Zaanen en de hoogste baas van Diyanet Mehmet Gormez aanwezig zijn bij deze bijzondere opening. De HDV Ulu moskee in Utrecht ligt aan de moskeeplein in Utrecht. Dit is meteen ook uniek in Nederland. Er is nergens anders een moskeeplein in Nederland.

Ulu moskee

Voorzitter Yucel Aydemir van de Ulu moskee was al lange tijd bezig met belangrijke namen voor de opening voor de moskee in Utrecht. Al vanaf 2015 waren er plannen om dit mogelijk te maken met belangrijke gasten uit Turkije en Nederland.

Unieke moskee voor Nederlandse begrippen
De moskee in Utrecht heeft een enorme gebedsruimte, verschillende conferentiezalen en grote veragderruimten voor dames, jongeren en anderen. Het is ook een energiezuinige gebouw met verschillende systemen om water en elektra zuinig te verbruiken. Ook is er eens stilteruimte voor andere gelovigen die daar behoefte aan hebben.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.