Daarom worden er geen aanslagen gepleegd in Turkse luchthavens

Daarom worden er geen aanslagen gepleegd in Turkse luchthavens

Na de aanslagen in Brussel en Zaventem maken veel mensen in Nederland en Belgie zich zorgen om de veiligheid van luchthavens en de bezoekers. In Turkije is dit een non-discussie en zijn de luchthavens al tientallen jaren safe en veilig.


Tijdens een radiouitzending van NPO 1 reageerde een veiligheidsexpert dat we niet moeten willen dat we overal detectiepoorten krijgen. ‘Ik zie het al voor me, dat we voor een pakje kaas ook door een detectiepoort moeten bij een supermarkt.’ De veiligheidsexpert reageert natuurlijk vanuit zijn eigen perspectief zonder erbij na te denken aan het aantal slachtoffers van bomaanslagen.

Turken doen het beter
De Turkse veiligheidsdiensten en particuliere beveiligingsbedrijven weten het natuurlijk veel beter. In een land dat vol zit met terroristen is het haast onmogelijk om grote evenementenhallen, luchthavens of overheidsgebouwen te beveiligen. Toch lukt het de Turken!

Turkse luchthavens goed beveiligd
Het is in Turkije onmogelijk om ongecontroleerd een luchthaven in te komen. Alle passagiers en koffers worden al bij de ingang gecontroleerd. Een detectiepoort en het scannen van alle koffers is ‘part of the game’ in Turkije. Niemand die daar ook moeilijk over doet. Er is namelijk geen andere manier om aanslagen zoals die van Brussel te voorkomen.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.