Koepel jaar langer noodopvang vluchtelingen

De Koepelgevangenis in de wijk Lombok blijft een jaar langer in gebruik als noodopvang voor vluchtelingen, tot 1 april 2017. Dat heeft het college van B en W besloten na overleg met de buurt.


Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft om verlenging gevraagd omdat de vraag naar opvang nog steeds hoog is. Wethouder Anja Haga heeft voordat het college een besluit nam bewoners uitgenodigd om met haar te praten over de ervaringen in de buurt. “Die gesprekken zijn positief verlopen. De buurt heeft zich massaal over de vluchtelingen ontfermd. Dat is schitterend om te zien. Op basis van zorgen, die er ook zijn, nemen we wel een aantal maatregelen, onder meer tegen zwerfvuil.”

De gemeente heeft op nadrukkelijk verzoek van de vrijwilligersorganisaties Arnhem voor Vluchtelingen en Welkom in Arnhem met het COA afspraken gemaakt over de maaltijden die de vluchtelingen krijgen. Ze kunnen voortaan zelf hun ontbijt en lunch gaan regelen. Ook komen er extra taallessen in de Koepel. Haga: “Verder hebben we afgesproken dat COA zich inspant om vluchtelingen die hier een netwerk hebben opgebouwd niet naar elders te verplaatsen als in Arnhem ook plek is. Wij moeten jaarlijks een aantal statushouders huisvesten. Het is beter voor de integratie als dit mensen zijn die hier al gewend zijn.” Het COA is hiermee al begonnen. Van half februari tot half maart zijn 48 vluchtelingen aan Arnhem toegewezen, die hier in een opvanglocatie zitten. (bron: Arnhem.nl)
32 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights