Belgie ruimt terreurkamp PKK in Brussel eindelijk op

Belgie ruimt terreurkamp PKK in Brussel eindelijk op

Bij de Belgen valt het kwartje altijd iets later zeggen we in Nederland. Dat wordt in Nederland niet zomaar gezegd over Belgen. Dit was namelijk ook het geval met de tentenkamp van de terreurbeweging PKK waar Belgie eerst toestemming voor gaf en later na hevige druk van Turkije besloot over te gaan op ‘opruiming’.


Tentenkamp van terreurbeweging in hartje Brussel
De tentenkamp van terreurbeweging PKK mocht gewoon in eerste instantie blijven staan in het centrum van Brussel, waar maandag een bomaanslag was van de andere terreurbeweging (IS). Justitie in Belgie koos er uiteindelijk toch voor om de tentenkamp op te ruimen. Kennelijk zijn EU-lijsten met verboden organisaties onvoldoende duidelijk voor de Belgen om deze te handhaven.

Twee dagen na aanslagen in Ankara
De politie in Brussel kwam met het verzoek aan de organisatoren van de PKK-tentenkamp om alles op te ruimen. Twee dagen na de aanslagen in Ankara kregen sympathisanten van terreurbeweging PKK toestemming van Belgie om een tentenkamp op te zetten. Gisterenmiddag moest de tentenkamp alsnog opgeheven worden.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights