Telegraaf blijft leugens verspreiden met ‘Turkse troepen doodden 5300 Koerden’

De Telegraaf blijft leugens verkopen als het gaat om Turkije en de Turkse president Erdogan. De krant die er om bekend staat de kant van de Duitsers gekozen te hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft er een hobby van gemaakt om Turkije en alles wat te maken heeft met Turkije negatief te publiceren in Nederland.

5300 terroristen of Koerden gedood?
Maandag publiceerde De Telegraaf een artikel met daarin de woorden van Erdogan over het doden van 5300 terroristen. De gesponsorde journalisten van de Telegraaf passen de uitspraken van Erdogan aan en publiceren vervolgens uitspraken die de Turkse president niet heeft gedaan. Erdogan heeft nog nooit aangegeven dat de Turkse strijdkrachten Koerden hebben gedood.

De strijd in Turkije is immers niet met de Koerden maar met de terreurbeweging PKK. Dat de PKK wordt gesteund door een deel van de Koerden en geen Koerdische beweging is wordt nergens aangegeven. Sommige lobbygroepen in Nederland willen dit maar niet geloven.


Leugens Telegraaf met vreemde bronnen
Het grappige aan het artikel van De Telegraaf is dat het ook met een ‘Turkse bron’ komt. Persbureau Anadolu zou dit hebben aangegeven. Dat dit ook onzin is, hoeft natuurlijk niet bewezen te worden als je kijkt naar beelden waarbij Erdogan het heeft over 5300 terroristen die gedood zijn.

Verschil tussen PKK en IS
De Telegraaf blijft de terroristen van de PKK presenteren als leden van de Koerdische afscheidingsbeweging. Terwijl het bij IS-leden het niet heeft over een Islamitische afscheidingsbeweging in Syrie.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights