Alex Mink treedt af als wethouder Arnhem

Directe aanleiding voor Minks vertrek is een interpellatiedebat dat 21 maart jl. plaatsvond over het bestemmingsplan Fluvium. Mink: “Ik ben dat debat aangegaan, want ik vind dat je jezelf als bestuurder moet verantwoorden. Ik had een fout gemaakt door de raad niet volledig te informeren in het dossier Fluvium. Dat heb ik erkend. (bron: Arnhem.nl)


Na afloop van het debat bleek dat een motie van wantrouwen het niet haalde, maar het vertrouwen in mij is broos geworden. Ik heb mij afgelopen week beraden en mij afgevraagd of ik onder deze omstandigheden goed kan blijven functioneren als wethouder en werken aan herstel van vertrouwen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het beter is voor de stad, en voor mijzelf, dat ik ruimte maak voor iemand anders. ”

Portefeuilles
De portefeuilles van Mink zijn ruimtelijke ordening, mobiliteit, personeel & organisatie, project Malburgen, en project Presikhaaf, vergunningen & handhaving. Ook was hij wijkwethouder van St. Marten Sonsbeek, Malburgen en Rijkerswoerd. Totdat een opvolger benoemd is zullen de zittende collegeleden deze portefeuilles overnemen.

Inzet
Mink kijkt met dankbaarheid terug op de afgelopen twee jaar. “Als ik nu bijvoorbeeld door Klarendal loop en zie dat mensen daar blij zijn dat de bus terug is in de wijk, geeft dat een goed gevoel. Binnenkort komt de bus ook terug in de zuidelijke binnenstad en wordt de omgeving van Velperpoort opgeknapt. De vernieuwing van het parkeerbedrijf is in gang gezet en de aanleg van een snelfietsroute Arnhem-Dieren is voorbereid. Ik ben onder de indruk geraakt van de passie en kunde waarmee heel veel Arnhemmers zich inzetten voor de stad. Ik wil de mensen met wie ik samen heb mogen werken hartelijk bedanken.”Tags assigned to this article:
sp wethouder Arnhemwethouder Mink

38 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.