Erdogan gaat in VS ‘gewoon’ in gesprek met Joodse leiders

De Turkse president is in de VS voor een nucleaire top en maakt ook van het moment gebruik om in gesprek te gaan met belangrijke Joodse leiders in de VS, aldus een tweet van Ragip Soylu. Soylu is journalist bij de Turkse krant Sabah. Erdogan zou met deze leiders gesproken hebben over antisemitisme en islamofobie.


Joodse leiders in gesprek met Erdogan
Erdogan ging in gesprek met topfiguren uit de VS, waaronder Abraham Foxman en Robert Cohen. Beiden zijn belangrijke namen bij een Joodse lobbygroep. Het zijn dus geen simpele figuren die even Turkse thee komen drinken met de Turkse president.

 

Gesprek blijft opvallend
Het gesprek met de Joodse leiders is opvallend omdat Erdogan eerder zeer kritisch was over Israel en andere Joodse leiders. Dat hij zelf in de VS in gesprek gaat met leden van deze lobbygroep is interessant, gezien eerdere uitspraken van de Turkse leider.Tags assigned to this article:
ErdoganJoodse leidersTurkse president

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights