Gemeente Arnhem: ‘Sluiting twee horecazaken’

Burgemeester Kaiser heeft deze week twee horecazaken in Arnhem voor onbepaalde tijd gesloten wegens onder meer handel in verdovende middelen.

Het betreft een horeca-gelegenheid in Klarendal en een horeca-zaak in de Spijkerbuurt. De twee zaken staan volledig los van elkaar.


Naar aanleiding van het ernstige vermoeden dat de exploitanten zich onder andere bezighielden met de handel in verdovende middelen is de politie een onderzoek gestart. Bij een van de exploitanten werd thuis een partij hard-drugs gevonden, alsmede een plak hash en een in aanbouw zijnde hennep-plantage waarbij de stroom illegaal werd afgetapt. Daarnaast werden in de kroeg twee traangas busjes gevonden. Bij de andere exploitant werden een voorraad hard-drugs, namaak-kleding en een alarm gaspistool aangetroffen. In beide gevallen waren de hard-drugs bedoeld voor de handel.

Op basis van hetgeen is aangetroffen, is voor beide zaken de procedure gestart tot intrekking van de drank- en horecavergunning.

De politie stelt een nader onderzoek in. In afwachting van het onderzoek heeft de burgemeester besloten de horeca-inrichtingen te sluiten. “Het is van groot belang dat horeca-ondernemers van onbesproken gedrag zijn en dat we ons als overheid inzetten om maatschappelijke ondermijning ten gevolge van drugshandel te voorkomen”.No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.