Dames basisschool Cosmicus nationaal kampioen ROBOCUP Junior

Dames basisschool Cosmicus nationaal kampioen ROBOCUP Junior

De dames van basisschool Cosmicus zijn nationaal kampioen ROBOCOP Junior geworden. Kinderen over de hele wereld strijden hierin om de prijzen. Het gaan dan voornamelijk om kinderen van basis- en middelbare scholen die zelf een robot bouwen en programmeren.


Voetballende en dansende robots
Naast voetballende robots zijn er ook teams die meedoen met robots die kunnen dansen. De dames van basisschool werden eerste tijdens het kampioenschap dat werd georganiseerd door robot teams van de universiteit van Eindhoven.

Meedoen aan RoboCup Junior is erg leerzaam op technisch vlak, maar ook op sociaal vlak. Iedere deelnemer weet veel over zijn eigen stukje techniek (elektronica, programmeren etc). Om de robot als geheel te laten werken moeten al deze onderdelen op elkaar afgestemd zijn en moet er dus samengewerkt worden.

Meer info over Robocup junior, kijk op de website.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.