Winnaar verkiezing van de Arnhemse conciërge van het jaar bekend

Winnaar verkiezing van de Arnhemse conciërge van het jaar bekend

Maandagochtend 4 april is het dan zover Jolanda Lengkeek, conciërge van basisschool het Mozaïek, wordt door D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen in het zonnetje gezet. Zij is dit jaar de winnaar van de verkiezing van de Arnhemse conciërge van het jaar, een initiatief van D66 Arnhem. Om 11:00 uur krijgt ze haar prijs.De inzet en waardering van de kinderen en de leerkrachten die uit de nominatie van Jolanda Lengkeek spreken zijn precies waarom D66 aandringt op een conciërge op iedere school. Zij zorgt voor veiligheid, creëert geborgenheid, voert als vanzelfsprekend allerlei klein onderhoud uit en is gastheer voor ouders en bezoekers. En dankzij haar kunnen onderwijzers zich weer concentreren op het onderwijzen. Een onvervangbare bijdrage aan de sfeer en leefbaarheid in de school.

Rolmodel

Wanneer mensen denken aan een conciërge dan denken ze bijna altijd direct aan een man. Zo niet op het Mozaïek. Jolanda vormt als vrouw een rolmodel voor de leerlingen. Uit de nominatie van de school: “Naast haar technische taken geeft zij ook zorg aan de kinderen: zij is een luisterend oor, heeft aandacht voor een kind dat zich even niet zo lekker voelt, geeft duidelijkheid waar dat gewenst is en creëert de voorwaarden waarbinnen het voor kinderen prettig is om op school te zijn.”

Jaarlijkse verkiezing

De verkiezing van conciërge van het jaar is ondertussen een vaste traditie voor Arnhem. In vele steden zet D66 zo de belangrijke functie van de conciërge in de schijnwerpers. D66 raadslid en jurylid Venhoek hierover: “Nog te vaak wordt het werk van conciërges als vanzelfsprekend genomen. Terwijl ze voor en achter de schermen een essentiële rol vervullen voor het goed laten functioneren van ons basisonderwijs.”
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.