Luxor Live presenteert Arnhemse Blues Night III

Luxor Live presenteert Arnhemse Blues Night III

Voor de derde maal presenteert Luxor Live drie top bluesbands op één avond. Met gevestigde namen en opkomend talent is de Arnhemse Blues Night een avond voor alle bluesliefhebbers.

Line-up Arnhemse Blues Night III: Henrik Freischlader Trio (DE) Leif de Leeuw Guy Smeets

In Duitsland speelt hij voor uitverkochte zalen en zijn bekendheid in Europa groeit met de dag. De Duitse gitaarvirtuoos Henrik Freischlader begint zijn carrière in kleine groezelige cafés, maar als hij in 2006 in het voorprogramma staat van niemand minder dan Joe Bonamassa gaat zijn carrière in een sneltreinvaart. Kort daarna staat Henrik in het voorprogramma van grootheden als BB King, Gary Moore, Johnny Winter. Nu staat hij samen met een trio op het podium. Blues stroomt door hun aderen, liefde en energie door hun muziek.




Hij is nog geen 20 jaar oud, maar nu al een fenomeen in de Nederlandse muziekscene: gitarist Leif de Leeuw. Hij won tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2014). Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scène. Diepgeworteld in de Mississippidelta, maar allesbehalve traditionele blues. Dat Bluesminnend Europa de Leif de Leeuw band in hun hart heeft gesloten hebben zij onlangs bevestigd gekregen door het winnen van de European Blues Award, in november 2015, waarbij het publiek door middel van stemmen hen als ‘best band 2015’ heeft uitgeroepen.

Als 15jarig wonder opende Guy Smeets het Bluesrock festival in 2013. Het in juni 1998 geboren gitaartalent geniet al vanaf zijn zevende jaar van muziek maken. Hij liet zich inspireren door de platenkast van zijn ouders (die elkaar op Moulin Blues 1992 hebben ontmoet) en deelde op een ochtend mede dat hij ooit in de Royal Albert Hall wil staan. Eind 2015 om na drie jaar Guy Smeets Band solo verder te gaan. Én ambitieus dat hij is! Niet alleen neemt hij dit keer het gitaarspel voor zijn rekening, maar ook neemt hij plaats achter de microfoon. Samen met zijn nieuwe band worden zijn bluesrock roots aangevuld met invloeden uit de jazz, soul, funk, rock en pop.



Tags assigned to this article:
arnhem blues nightblues night arnhem

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights