Rundergehakt bij de Albert Heijn of Tuna halal?

De Albert Heijn heeft deze week weer een belangrijke actie waar veek vraag naar zal zijn. Het rundergehakt dat deze week bij alle Albert Heijn wordt aangeboden voor € 4,00 (2 x 500 gram) is alles behalve Halal. Het is dus niet halal!!

Albert Heijn: Rundergehakt aanbieding niet halal
De klantenservice van Albert Heijn kwam ook met de bevestiging dat de rundergehaktaanbieding niet halal is. ‘Als dat wel het geval zou zijn, zou het er op staan.’ Het is daarom dan onbegrijpelijk dat moslims in Nederland nog steeds rundergehakt kopen bij de Albert Heijn als het niet halal is. Ergens gaat er dan iets dus niet goed.


Zo kennen we in veel Nederlandse steden islamitische slagerijen of verkooppunten waar ook halal vlees wordt verkocht. Maar of dat ook daadwerkelijk zo is, is altijd maar de vraag. Ook zijn er Nederlandse slachthuizen waar alleen moslims werken en deze dieren slachten. Anders is het voor deze Nederlandse bedrijven niet mogelijk om exporteren naar het Midden-Oosten. Verschillende Arabische landen sturen inspecteurs naar Nederland om het halal-proces te keuren.

Tuna vlees 100% Halal
Bij de landelijk bekende Tuna slachthuizen weet de consument 100% zeker dat alles halal is. Tuna heeft door de jaren heen zo een goede naam opgebouwd dat mensen niet meer twijfelen. Tuna geeft ook de garantie dat de dieren onbedwelmd worden geslacht waarbij de hals met een mes wordt gesneden, en dus niet met een shock. De controle bij Tuna wordt ook gedaan door toonaangevende islamitsche organisaties in Nederland, waardoor fouten maken haast onmogelijk is.
12 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.