Waarom krijgt alles opeens een roze kleur in Arnhem?

Waarom krijgt alles opeens een roze kleur in Arnhem?

De gemeente Arnhem doet er alles om de ronde van Italie goed te ontvangen en te promoten. Geen paniek dus, de roze fietsen hebben niets te maken met een extra promotie van homo’s in de stad. Arnhem is namelijk een van de Nederlandse Giro d’italia steden waar bekende wielrenners in mei te zien zullen zijn.


Roze fietsen in Arnhem
De hele stad hangt vol met roze fietsen (update: deze worden weer tijdelijk weggehaald omdat er al 18 zijn gestolen). Arnhem kleur op andere plekken ook enorm roze. De blauwe plaatsnaambordjes zijn al vervangen door roze en de belangrijkste gebouwen zoals de Eusebiuskerk en de John Frostbrug zijn roze verlicht.

Belangrijke fietstour
Behalve in Arnhem zal de belangrijkste wielersport, na de Tour de France, ook in Apeldoorn en Rheden plaatsvinden. Arnhem zal de eerste start en de finisch van de tweede etappe van de Giro d’italia plaatsvinden.Tags assigned to this article:
arnhem kleurt rozegiro d'ítaliaroze fietsen

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights