Binnenkort werkgroep met Turkije tegen terreur

Binnenkort werkgroep met Turkije tegen terreur

Een werkgroep met Turkije over onder meer terreurbestrijding komt op ,,korte termijn” bijeen. Dat zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie maandagavond in een reactie op berichtgeving van RTL Nieuws.

Volgens RTL laat minister Ard van der Steur zijn afspraken met Turkije over de werkgroep versloffen. De groep over brede samenwerking op justitiegebied was medio november aangekondigd.


,,We hebben niet stilgezeten”, aldus een woordvoerder van het ministerie. Er is gekeken ,,op welke wijze deze brede samenwerking nog verder kan worden verdiept”.

Afspraken

De Nederlandse en Turkse ambtenaren buigen zich in de groep ook over de aanpak van onder meer drugscriminaliteit en mensensmokkel. Het moet tot concrete afspraken leiden.

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer eisen opheldering. Van der Steur ligt al onder vuur in de nasleep van de radicaalislamitische aanslagen in Brussel. Een van de aanslagplegers kon vorig jaar ongemoeid Nederland binnenkomen, hoewel hij Turkije was uitgezet. Ook was er onduidelijkheid over Amerikaanse informatie over deze man.

Lees verder via Demet.nl


Reacties


Tags assigned to this article:
aanslag Ankaraaanslag brusselterreur

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.